Menú Cerrar

ELS SHAPERS DE LA FUSTA – European Wooden Surfboard Meet

Els companys de Medswells Surf ens passen la seva crònica.

Piscines de ones, escoles de surf creixent com a setes i pics saturats… La industria del surf va en un camí de creixement i consumisme sense limits.

A finals del passat mes de agost tingué lloc el tercer European Wooden Surfboard Meet (EWSM2019), a la platja de Berria. Aquest event es un punt de trobada amb esperit no comercial/competitiu dirigit als constructors i amants de les taules de surf de fusta. Les seves taules , des de big wave guns a thrusters high performance, funcionen perfectament, son precioses, i, sobretot, son molt més sostenibles que qualsevol altra taula que puguis trobar al mercat. El Wooden Meet es un cap de setmana de surf, birres, e històries. Un punt de trobada per compartir una passió, coneixements i visions amb gent arribada de tots els llocs de Europa.

Al vídeo que us presentem, un grapat d’aquests apassionats shapers ecologistes ens expliquen qué els motiva a fer aquest tipus de taules, els reptes que tenen per davant, i cóm pretenen influenciar el futur (el teu futur) del surf. El mon del surf està canviant més apresa que mai. Ningú sap cap on va, però el que sabem segur es que els canvis seran bestials, i, malauradament, no sols serà per a millor. Haurà més gent al aigua, però sobretot, hi haurà molta més contaminació i un major impacte sobre el medi ambient.

I es ací on el treball d’aquests apassionats artesans anònims pren especial rellevància. La seva dedicació no sols busca alimentar la seva afició pel surf, sinó que pretén oferir alternatives per a fer de aquest un esport més sostenible i respectuós amb el nostre maltret planeta. Intenten construir taules més duradores, reduint el us de materials tòxics i derivats del petroli, usant materials naturals, sostenibles, i totalment reciclables com la fusta, el suro, el bambú, les fibres naturals o resines bio basades.

Com a col·lectiu demostren tindre una increïble riquesa de coneixements, construint taules de un mode molt més intel·ligent del que ha estat fent l’industria fins ara. La seva diversitat de plantejaments i solucions desafien directament el status quo del mon de les taules de surf, i demostren que les alternatives existeixen, i estan ací per a ser usades. Sense dubte, aquests artesans de la fusta podrien ser la clau per a contrarestar els aspectes negatius del que ens espera.

Font: Medswells surf

Please follow and like us:
0

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Facebook
Google+
http://www.surfcatalunya.cat/els-shapers-de-la-fusta-european-wooden-surfboard-meet">
Twitter