Menú Cerrar

El thruster de Simon Anderson

 

SIMON ANDERSON un nom que quasi ningú sap, però que tothom li deu molt, més que res per ser l’inventor del trifin, thruster o tres quilles, que cadascú li digui com vulgui.

Un pas endevant que va suposar un canvi radical en el surf i la seva història fins els dies d’avui.

K.Slater Fifth wheel

La història de  S. Anderson es remonta cap a l’any 80 quan es va creuar amb Frank Williams mentre sortia de l’aigua, curiosament va observar que duia una configuració ben extranya a la seva taula, doncs la taula duïa dues quilles similars al estil dels fish amb una petita quilla amb forma de mitja lluna, algu similar que se’l hi posa als minisimons o K.Slater ha utilitzat en alguna competició.

Simon Anderson li va preguntar per a que servia aquella quilla tant petita i Frank respongué que havia d’ajudar a donar estavilitat.
Va ser en aquell precís moment quan l’ingeni es va despertar en la ment de Simon, que per cert ja tenia experiència treballant en taules desde feia anys, quan se li va ocorrer  reproduir 3 quilles en forma de mitja lluna iguals.

Bonzer

En aquells temps les configuracions dels germans Campbell amb el seu bonzer o el trifin de Bob Mc Tavish ja havien fet uns tímids apropaments a experimentar amb tres quilles, però Simon Anderson va ser qui va donar el cop definitiu amb la experiència dels anteriors, i el punt d’inspiració ocorregut aquell octubre del 1980 .

Aquell prototip era diferent i millor que les altres configuracions fetes fins aleshores, creava el mateix efecte de velocitat i turbina que el twinfin i donava la estabilitat del single fin. En definitiva, millorava les carències de cadascuna de les antigues configuracions fent del thruster una barreja d’ambdues amb les seves millors característiques.

 

Bob Mc Tavish

Va arribar primer a Hawaii i després a California cap als anys 80-81. Inicialment amb gran excepticisme i poca credibilitat, la gent pensava que era més que un truc o només un invent per surfistes de gran estatura i particular estil com Anderson.

Tot això es va acabar quan va guayar Bells Beach i la Cocacola Surf About a Sydney, i més tard el Pipe Masters a Hawaii.

Avui en dia és el disseny més comú utilitzat a tot el món i la competició  es regeix per aquesta configuració, cal recordar un fet ben important, doncs Anderson no va patentar el thruster fent d’ell algu lliure d’ús arreu del món.

 

fonts:  www.bonzer5.com,  www.surfresearch.com.au

 

 


Please follow and like us:
0
Facebook
Google+
http://www.surfcatalunya.cat/el-thruster-de-simon-anderson-2">
Twitter