Menú Cerrar

Benicarló Envia Projecte Per Protegir La Costa Nord Al Ministerio

 

benicarlo 2

El Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient ja té en el seu poder el projecte definitiu de protecció de la costa Nord que ha elaborat el catedràtic Diego López. El projecte incorpora algunes novetats referents a la batimetria i està pressupostat en 13 milions d’euros.


benicarlo 1

La documentació que el Ministeri reclamava a l’Ajuntament per a poder decidir sobre el projecte que es durà a terme per a frenar la regressió a la costa Nord ja està a Madrid. Ahir mateix va sortir de l’Ajuntament el projecte definitiu, amb les últimes modificacions aportades pel catedràtic de la Universitat Jaume I i expert en dinàmica del litoral, Diego López. Finalment, el projecte incorpora alguns canvis pel que fa a la darrera batimetria realitzada al fons marí i és per això que el pressupost ha pujat un 20%. En concret, l’últim document enviat estima el cost de les actuacions en 13 milions d’euros, IVA inclòs.

L’últim pas que queda ara és aconseguir la dotació pressupostària. En l’última reunió que l’alcalde, Marcelino Domingo, i el regidor d’Urbanisme, Pedro López, van mantindre a Madrid, el subdirector general de Costes, Ángel Muñoz, va informar els representants municipals que el Ministeri disposa de 48 milions d’euros per al 2013 per a actuacions a tot el litoral espanyol. L’Ajuntament i l’Associació de Veïns Riu, Surrach i Aiguadoliva estan treballant per a aconseguir que una part d’aquest pressupost, 13 milions d’euros concretament, es destinen a executar les obres de protecció de la costa Nord.

Des de l’Ajuntament, es vol agrair especialment la col·laboració que durant tots aquests mesos de negociacions han mostrat tant el director general de Costes, Pablo Saavedra, com el subdirector general, Ángel Muñoz, i la cap provincial de Costes, Pepa Soler.

font: notanaprop

Please follow and like us:
0
Facebook
Google+
http://www.surfcatalunya.cat/benicarlo-envia-projecte-per-protegir-la-costa-nord-al-ministerio">
Twitter